Tips til at håndtere business- og pengeudfordringer

by admin on 22/04/2013

financial crisis 1

Når du ikke oplever økonomisk og forretningsmæssig succes, får du så følelsen af, at der må være et eller andet forkert ved dig?

Sådan kan man godt opleve det, når man kigger på veletablerede virksomheder, eller – som det skete for mig hele tre gange for nyligt – får en bordherre, som er administrerende direktør for af de hurtigt voksende succesvirksomheder, der beskæftiger 30-100-2500 medarbejdere.

 

Har du prøvet at kigge på sådan en gazelle virksomhed og tænke: ”Hvad pokker  er forskellen? Er det fordi jeg er for ung, for gammel, for feminin, for maskulin, for flittig, for doven, for kreativ, for konservativ, for visionær, for reaktiv, eller hvordan kan det være at min virksomhed stadig er relativt lille set i forhold til kometerne og giganterne?”

Har du så også prøvet denne konklusion:

Jeg er nok ikke god nok.

Hvis ja, så velkommen i klubben. At forvandle ”jeg er ikke god nok”-syndromet siges at være Jordens livslektie på dette tidspunkt i historien. ”Jeg er ikke god nok” er en kollektiv syge, som selv mange succesrige lider af. Hvorfor tror du, de har så travlt med at få succes? Fordi ellers føler de sig ikke gode nok.

Vi kender den alle sammen. Og den fører ikke ligefrem til mere nydelse, as you know. Mere kreativ bliver man heller ikke altid.

I´ve got news for you:

Måske er du god nok. Måske er du ligefrem perfekt. Skræddersyet til netop DIT unikke livsformål. På en livsvej, der har udstyret dig med præcis de erfaringer, som DU har brug for for at udfolde DIT unikke bidrag.

Som den berømte spirituelle lærer Osho siger:

Each person comes into this world with a specific destiny- he has something to fulfill, some message has to be delivered, some work to be completed. You are not here accidentally- you are here meaningfully. There is a purpose behind you. The whole intends to do something through you.

Eller som bestseller forfatteren Steven Pressfield formulerer det:

Our job in this lifetime is not to shape ourselves into some ideal we imagine we ought to be, but to find out who we already are and become it.

Det betyder imidlertid, at du ikke er som alle andre. Sorry – og tillykke. Du kan komme til at føle dig mærkelig, udenfor, anderledes. Måske har du ligefrem været ude for noget, der ikke stod på dit visionboard, ligesom jeg var i 2012.

Betyder det, at du er dårligere end andre? Det er én udlægning. Men det er ikke et faktum. Kun en fortolkning, som vi selv kan vælge, om vi vil tro på eller ej. Her er det rart at vide, at der ikke findes en objektiv sandhed, så valget er vitterlig dit. Vær varsom på, hvad du konkluderer i tilfælde af krise: tingene er ikke altid, som de ser ud.

Som en berømt forfatter har sagt:

Don’t confuse your path with your destination. Just because it’s stormy now doesn’t mean you aren’t headed for sunshine.

Every single thing that has ever happened in your life is preparing you for a moment that is yet to come.

Det er en bedre investering at følge forfatteren Caroline Myss råd, end at synke ned i “jeg er ikke god nok”-dyndet. Som hun siger:

It’s easy to get lost in endless speculation. So today, release the need to know why things happen as they do. Instead, ask for the insight to recognize what you’re meant to learn.

Og ja, du skal måske justere, det du gør. Herunder hvad du tænker om krise. Det er en udbredt fælde at slå væren og gøren sammen: jeg gør noget, der ikke ser ud til at virke, altså må jeg være forkert. Husk at skelne. Du er den du er, og hvis du gør noget, der ikke virker efter hensigten, kan du prøve noget andet.

Her er nogle fif til, hvad du kan gøre, når du er ved at gå i ”jeg er nok ikke god nok”-fælden. Du kan bruge dem både med hensyn til penge, business og privatliv:

1. Husk naturloven om altings cykliske karakter. Der er en tid til at så, til at modne, til at høste – og til at ligge brak. Vær opmærksom på ikke at forlænge brak-perioden ved at betegne og behandle den som en katastrofe. Krise er en fantastisk dynamo, medmindre man lader sig lamme af den. Økonomisk overskud kan let forblænde og gøre en smådoven. Underskud kan stimulere og opildne til kreativitet og innovation. Din attitude er afgørende for, hvor meget du får ud af en krise, og hvor længe, du bliver i den. Følg den naturlige cyklus og find i brak-tiden ud af: hvad er det for nye frø, der skal sås? Så dem. Rug på dem efter alle kunstens regler, så de modner. Og nyd, når det er tid til at høste: you earned it!

2. Tag ansvar og lederskab: Hvor kan du optimere? Hvad kan du eliminere? Hvad kan du automatisere for at sænke omkostningerne, forbedre din service og levere mere værdi til dine kunder? Hvilke vaner kan du justere for at skabe et andet resultat end du plejer? Husk at tage lederskab for, hvordan du snakker til og om din forretning. Som Louise Hay siger:

Mentally put so much love and joy within and around your establishment that it is a magnet for people. The worst thing you can do is say, “Oh, business is bad, and the economy is poor,” and all that crap, because that surrounds your business and indwells your business with poverty thinking.

Instead, you say things like, “My business grows — constantly grows! My prosperity is constantly increasing. This store is fabulous! It is a magnet for people!” That’s the sort of mental attitude a store owner needs to have.

3. Bliv klar over, hvordan din unikke livsvej stemmer overens med dit unikke bidrag. Måske er du slet ikke interesseret i en kometvirksomhed. Måske er det netop den ”krise” du oplever, som gør dig ekstra god til at skabe værdi for andre. Måske er du designet til at være en ”late bloomer” à la Louise Hay som først startede sit berømte Hay House forlag, da hun var 50, skuespilleren Harrison Ford, der var tømrer til han var 33, eller McDonalds-grundlæggeren Ray Kroc som solgte milkshake maskiner, indtil han var midaldrende. Se denne video, hvis du vil møde andre i din liga, som oplevede krise, ja ligefrem nederlag, på vejen til succes:

En styrkende fortolkning af det, du oplever er, at du får de erfaringer som er i tråd med din livsvej, og som passer til den forretning, du driver. Tag mit eksempel:

Jeg har fået læst mit livsformål af en person, som har lavet over 5000 læsninger af erhvervsfolk – ham, jeg har givet deltagere på Mentorforløbet Xtraordinary Entrepreneurs en session med.

Han sagde bl.a. Du er en profet, som er her for at bringe lys til menneskeheden. Du er dobbelt visionær, dvs. at du ser langt længere ud i fremtiden, end de fleste, og du er überintuitiv, så du kan fornemme både mennesker, tidsånd og ”what wants to happen” meget tydeligt. Du er nærmest elektrisk i din energi og evner at løfte mennesker ved din blotte tilstedeværelse. Du vil sandsynligvis få højst usædvanlige oplevelser i livet, da du skal bruge dem til at erkende de vigtige budskaber, der skal oplyse masser af mennesker på en global skala.

Det lyder stort, ikke mindst i janteland, men bare rolig; hvis du gik til ham, ville du få noget tilsvarende stort at vide om din livsvej. Pointen er, at jeg fik jeg et konstruktivt perspektiv på, hvorfor jeg har haft oplevelser på godt og ondt, som de færreste mennesker kommer i nærheden af. Og sådan er det sandsynligvis også for dig: du har fået – og vil få – de oplevelser i livet, der stemmer overens med dit unikke livsformål.

Øvelse:

Jeg anbefaler dig en lille yin-stund til at besvare disse spørgsmål. Sæt dig et roligt sted med papir og pen, gerne et stearinlys, der kan brænde for DIT lys, og måske dæmpet instrumental musik til at bringe dig i meditativ stemning.

- På hvilken måde hænger din livsvej og din forretning sammen?

- Hvilke unikke erfaringer har givet dig input til din forretning?

- Tænk over de udfordringer, du har haft på din vej. På hvilken måde har disse udfordringer gjort dig bedre til at servicere dine kunder?

 Xtraordinære Iværksætter: keep up, and you will be kept up

Verden har brug for dig!

Hvis du har lyst til mere støtte og inspiration på din vej, så kan du benytte dig af Det Feminine Curriculum 1 - et online kursus i at gøre indre karriere til gavn for den ydre. Benyt rabatkoden Indre Karriere og få 50% rabat i shoppen, som en gave fra mig til dig.

For din Bæredygtige Succes,

Kirsten

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: